Kyllingetærte med tomat og feta

Dagens menu bestod blandt andet af denne fantastiske kyllingetærte med tomat og feta. Til tærten tilberedte jeg en lækker pastasalat med hjemmelavet tzatziki til :-P Uhmm.

Ingredienser:

Dej:

  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel
  • knivspids salt
  • 4 spsk. koldt vand

Fyld:

  • 2 kyllingefileter – krydres med paprika, salt, peber og oregano
  • 100 g feta
  • 3 tomater
  • 4 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 1 lille fed hvidløg, presset
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

Dej:

1. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet.

2. Form dejen til en fast rund kugle og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

3. Tryk dejen ud i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå helt op ad formens side. Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden i ovnen i 15 min. ved 200°.

Fyld:

1. Skær kyllingen i tern og steg på en pande med lidt olie, indtil kødet får lidt farve.

2. Pisk æg og mælk sammen og tilsæt salt og hvidløg.

3. Hæld halvdelen af æggemassen i tærtebunden og tilsæt halvdelen af de øvrige ingredienser (tomater, feta og kylling)

4. Hæld resten af æggemassen ovenpå samt resten af de øvrige ingredienser.

5. Bag tærten færdig i ca. 45 min ved 200°.

Velbekomme :-)

About these ads
Dette indlæg blev udgivet i Frokost, Hovedretter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s