Aspargessuppe med rejer

Herhjemme elsker vi hjemmelavet suppe i alverdens varianter. En god lækker cremet suppe som forret til en god middag eller til frokost med lunt groft brød er bare det bedste. Især når vejret er så kedeligt koldt og gråt som i disse dage. Så er suppe og stearinlys altså bare indbegrebet af hygge, selv midt i juni :)

Vi spiser også rigtig meget asparges for tiden. Ofte i salater eller grillet som tilbehør til kød. Men det har for det meste været de grønne, der har været i brug. Så da jeg forleden fandt disse hvide asparges tænkte jeg straks ”aspargessuppe” :D Egentlig kan suppen laves med både grønne og hvide asparges, men jeg foretrækker selv de hvide. Ved tilberedning af hvide asparges skal man blot huske, at de så skal skrælles inden brug. Skræl dem forsigtigt med en gulerodsskræller, mens du holder fast ved hovedet og skræller ned mod bunden. Herefter knækkes bunden af på samme måde som ved de grønne asparges.

Ingredienser:

  • 1 bundt hvide asparges
  • 1 spsk. smør
  • 1 lille løg, hakket fint
  • 7 ½ dl bouillonvand (jeg brugte grøntsagsbouillon, men en lys hønsefond kan også bruges)
  • 1 dl. fløde 8%
  • ½ bundt kørvel

Fremgangsmåde:

  1. Skyld og skræl aspargesene. Knæk den træge bund af og snit dem groft. Gem hovederne til senere.
  2. Smelt smørret i en gryde og sauter løgene forsigtigt (de må ikke tage farve).
  3. Sauter aspargesene med i et par minutter (de må heller ikke tage farve).
  4. Tilsæt bouillonen og kog suppen op. Lad det hele simre indtil aspargesene er møre (pas på med at koge dem for længe, da det kan påvirke smagen).
  5. Blend suppen godt til den bliver fin i konsistensen og hæld den derefter igennem en si.
  6. Tilsæt rejer og fløde og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  7. Hvis der ønskes en tykkere konsistens, kan man evt. Jævne med maizena/majsstivelse.
  8. Skær aspargeshovederne i mindre stykker og damp dem. Server dem med suppen og pynt med frisk kørvel.

Velbekomme :)

About these ads
Dette indlæg blev udgivet i Børnevenlige retter, Fisk / skaldyr, Supper, Vegetar og tagget , . Bogmærk permalinket.

En Kommentar til Aspargessuppe med rejer

  1. Pingback: Nem salat med asparges og røde kidneybønner | Mad for Galleriet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s