Bløde kanelsnegle

fotoJeg har aldrig været så glad for hjemmelavede kanelsnegle, da de altid har en tendens til at blive for hårde og tørre. Jeg kan bedst lide de bløde og snaskede kanelsnegle, man kan få hos bageren. Jeg har endelig fundet løsningen på, hvordan hjemmelavede kanelsnegle kan blive bløde og lækre. :-P Hemmeligheden er simpelthen, at man sætter sneglene op ad hinanden på bagepladen. Det kan godt virke mærkeligt at de ligger så tæt, men jeg lover jer for, at de bliver lækre bløde og snaskede, hvis man gør dette.😉

Ingredienser: (25-30 stk.):

Dejen:

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk. sukker
  • Lidt salt – ca. en knivspids.
  • 2 æg
  • 200 g blødt smør (usaltet)/margarine
  • 600 g mel

Fyld:

  • 200 g blødt smør (usaltet)
  • 200 g brun farin
  • 1 spsk. kanel

Fremgangsmåde:

Dej:

  1. Udrør gæren i lunt mælk.
  2. Tilsæt sukker, salt og sammenpisket æg i.
  3. Smelt smør/margarine og hæld i.
  4. Sigt mel ned i blandingen. Tilsæt evt. mere mel, hvis der er behov for dette.
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 1-1,5 time.
  6. Mens dejen hæver laves kanelfyldet: Rør smør, farin og kanel sammen.
  7. Rul dejen ud i en stor flad firkant og smør fyldet på dejen.
  8. Rul dejen sammen på den lange led, så det ligner en lang pølse, og skær pølsen i ca. 1 cm tykke skiver og sæt dem på en bageplade med bagepapir. HUSK: Sæt dem op ad hinanden, side om side, så kanelsneglene bliver dejlig bløde. Lad dem hæve yderligere i 10-20 minutter.
  9. Pensl sneglene med vand, mælk eller æg.
  10. Bages i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Velbekomme🙂

Dette indlæg blev udgivet i Kager og tagget . Bogmærk permalinket.

3 svar til Bløde kanelsnegle

  1. Carina siger:

    Hej chhiwatbydouda
    Tak for denne dejlige opskrift. Jeg fulgte dit råd om at sætte sneglene op af hinanden og kan kun sige endnu engang tak. De er lækre.😉

  2. opholdsrum siger:

    Smart! For du har helt ret i, at de hurtigt bliver hårde rundt i kanten, ellers.

    • Ja, og man bliver bare så skuffet. Det ender tit med, at man fjerner det yderste stykke, og kun spiser den mere bløde og snaskede midte. Det er over halvdelen af dejen man smider ud.🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s