Chokolade & nøddestrudel

This slideshow requires JavaScript.

Ingredienser: (ca. 6 personer)

  • 150 g usaltetsmør
  • 225 g blandede nødder, hakkede
  • 115 g mørk chokolade, hakket
  • 115 g flødechokolade, hakket
  • 115 g hvid chokolade, hakket
  • 200 g filodej, optøet, hvis der bruges frossen dej
  • 3 spsk. sirup
  • 50 g flormelis
  • Is som tilbehør hvis dette ønskes.

Fremgangsmåde:

  1. Læg bagepapir på en bageplade. Tag 1 spsk nødder fra. Bland de tre slags chokolade sammen.
  2. Læg 1 plade filodej på et rent viskestykke. Smelt smørret og pensel filodejen med det, dryp med lidt sirup og drys nødder og chokolade på. Læg en ny plade filodej ovenpå og gentag processen, indtil alle nødder og chokoladen er brugt.
  3. Rul forsigtigt studelen sammen ved hjælp af viskestykket og flyt den over på bagepladen. Dryp den med lidt mere sirup og drys med de nødder, der var taget fra. Bag rullen i en forvarmet ovn ved 190 grader i 20-25 minutter. Hvis nødderne begynder at blive brændt, dækkes strudelen med et stykke aluminiumsfolie.
  4. Drys strudelen med flormelis, skær den i skiver og spis den varm med is til.

Velbekomme! 🙂


Dette indlæg blev udgivet i Desserter, Kager. Bogmærk permalinket.

2 svar til Chokolade & nøddestrudel

  1. Merve siger:

    Kan man lave den med normalt, saltet smör, og saa ligge lidt ekstra sukker i?

  2. Hej Merve,
    Ja, det tror jeg sagtens du kan 🙂 God fornøjelse..

Skriv en kommentar