Ris á la mande

Jeg er ret vild med ris à la mande og selvom det som oftest er en december-spise, kan jeg sagtens finde på at lave det i ny og næ på alle tidspunkter af året. Den er enkel at lave og smager enormt godt. Så snart jeg sætter den på bordet, går mine gæster helt ris-amok🙂 Den her opskrift sikrer en lækker ris à la mande:

Ingredienser: (ca. 8-10 personer)

  • 7,5 dl vand
  • 4 dl grødris
  • 9 dl mælk
  • 30 mandler + 3 dl vand
  • Mellem 4-6 dl piskefløde – alt afhængig af hvad du bedst kan lide. Jeg bruger bruger omkring de 4-5 dl, så den ikke bliver for tynd og får en lækker cremet konsistens.
  • 3 1/2 spsk. sukker
  • 3 1/2 tsk. vanilje

Tilbehør:

  • Kirsebærsovs – of course!🙂

Fremgangsmåde:

  1. Hæld vandet i en gryde. Læg låg på gryden. Kog vandet og skru ned.
  2. Hæld risene i gryden. Læg låg på gryden og kog i ca. 10 minutter.
  3. Hæld mælken i gryden. Rør og kog til grøden er tilpas tyk.
  4. Hæld risengrøden i en skål og lad den blive HELT KOLD!
  5. Kom 3 dl vand og mandlerne i en gryde. Kog i 3 minutter.
  6. Smut og hak mandlerne.
  7. Hæld fløden i en skål og pisk den til flødeskum.
  8. Kom flødeskum, mandler, sukker og vanilje i risengrøden. Bland ris à la manden med en ske.
  9. Anret ris à la manden i en skål.

Velbekomme🙂

Dette indlæg blev udgivet i Desserter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s