Grovpizza med tun og grøntsager

This slideshow requires JavaScript.

Jeg elsker min mors hjemmelavet pizza. Og det hænger nok sammen med at hun er et geni i bagning😉 For mig er en god pizza nemlig mere end en luftig dürum dej med kebab, salat og dressing. En god og sund hjemmelavet pizza skal laves med masser af friske grøntsager og sidst, men ikke mindst en god og lækker grov bund. Om den er tynd eller tyk er ikke så vigtigt for mig. Denne opskrift er min egen blanding af hvad jeg godt kan lide og hvad jeg lige havde i køleskabet. Fyldet kan selvfølgelig varieres efter smag og behag.

Ingredienser: (til 1 stor pizza)

Dej:

  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl fuldkornsmel
  • 25 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 dl lunkent vand
  • ½ tsk sukker
  • ¼ tsk salt

Fyld:

  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1/2 grøn peberfrugt
  • 2-3 gulerødder, revet
  • 1 porrer
  • Oliven (antal af oliven er efter behov. Jeg elsker oliven i pizza, og brugte ca. 10 stk.)
  • 1 dåse tun
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 task tørret basilikum
  • Salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 5 spsk. soyasovs
  • 3-5 spsk. alm pizza/pastasovs
  • Revet ost (efter behov)

Fremgangsmåde:

Dej:

  1. Forvarm ovnen til 220 ºC.
  2. Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt olivenolie.
  3. Bland alle de tørre ingredienser og hæld dem gradvist i vandblandingen under omrøring.
  4. Ælt dejen godt og lad den hvile i ca. 30 minutter.
  5. Imens dejen hæver, så gå i gang med at gøre fyldet klar.
  6. Efter 30 minutter: Form dejen til en pizza og tilføj toppings efter eget valg eller efter ovenstående ingredienser.
  7. Bag pizzaen på en bageplade, indtil bunden er sprød og gylden. Dette bør tage mellem 10-20 minutter – afhængigt af tykkelsen.

Fyld:

  1. Start med at skære alle grøntsager i tern – også oliven
  2. Varm lidt olie på en pande og svits grøntsagerne.
  3. Tilsæt salt, peper, paprika samt soya og svits i yderligere 5-7 minutter.
  4. Rul dejen ud, så den fylder en hel bageplade (husk bagepapir på bagepladen).
  5. Smør pizza/pastasovs ud over dejen med en ske, hvorefter tunen presses mellem håndfladerne og placeres ud over pizzaen.
  6. Herefter lægges fyldet ud over hele pizzaen.
  7. Fordel osten ud over pizzaen i et jævnt lag.
  8. Pizzaen er nu klar til at komme i ovnen. Den placeres midt i ovnen ved 220 ºC i 15-10 minutter – indtil fyldet er begyndt at blive lidt mørk, osten er smeltet  og bunden er hævet.

Velbekomme🙂

Dette indlæg blev udgivet i Børnevenlige retter, Frokost, Hovedretter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Grovpizza med tun og grøntsager

  1. Susu siger:

    Nice🙂

  2. Pingback: Forårsfest med køerne « Mad for galleriet

  3. Pingback: Pizza blanco | Mad for Galleriet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s