Byens bedste trøffellagkage

This slideshow requires JavaScript.

I weekenden havde min mor veninde-komsammen, og i den forbindelse havde jeg lovet at bage et par kager. Blandt andet denne lækre trøffellagkage, som i den grad faldt i god jord. Én af min mors veninder spurgte sågar, hvor vi havde købt kagen😉 Man kan ikke lade være med at føle sig lidt sej, når man bliver spurgt om sådan noget. Kagen er overhovedet ikke vanskelig at lave og tager ikke særlig lang tid.

Billederne er desværre ikke blevet så gode, da de blev taget om aftenen. Håber I kan bære over med det.

Ingredienser:

  • 150 g smør
  • 200 g brun farin
  • 2 æg
  • 200 g mel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • 50 g kakao
  • 100 g finthakket mørk chokolade 60%
  • 100 g appelsinmarmelade
  • 2 dl kærnemælk

Trøffel:

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g mælkechokolade

Pynt:

  • 150 g hakkede nødder eller chokoladeflager

Springform: 25 cm i diameter

Fremgangsmåde:

Det vil være en god ide at starte med at lave trøflen, så den er klar til brug, så snart kagen er kølet af efter bagningen.

Trøffel:

  1. Kog fløden op. Hak chokoladen og kom den i fløden og rør rundt.
  2. Stil trøffelmassen til afkøling i fryseren i 1 time.

Kagen:

  1. Rør smør og brun farin sammen i en skål. 
  2. Rør æggene i ét af gangen.
  3. Sigt mel, vanilje, natron, bagepulver og kakao i skålen under omrøring.
  4. Kom derefter chokolade og appelsinmarmelade i.
  5. Tilsæt til sidst kærnemælken lidt ad gangen.
  6. Kom dejen i en smurt springform på 25 cm i diameter.
  7. Bag kagen i ovnen ved 190 grader i ca. 60 minutter.
  8. Når kagen er bagt, skal den ligge og køle af.
  9. Flæk den derefter i to bunde. Brug evt. sytråd, så går det bedre🙂
  10. Pisk trøflen ganske let. Fordel halvdelen af den på den nederste bund.
  11. Læg den anden bund ovenpå.
  12. Smør resten af trøflen på kagens top og sidder.
  13. Pynt med hakkede nødder, der er ristet let på en tør, hed pande eller riv chokoladeflager og fordel dem over kagen.

Velbekomme🙂

Dette indlæg blev udgivet i Kager. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s