Chokoladescones

Scones stammer oprindeligt fra Skotland og bliver omtalt som ”hurtigbrød”. Det kan jeg egentlig godt forstå, da de tager ganske kort tid at lave. Jeg har altid været en stor fan af scones – især chokoladescones. Der findes nemlig mange forskellige scones-typer. Min personlige favorit er indtil videre disse chokoladescones, som man nemt kan tage med på farten, og som sikrer, at man aldrig går sukkerkold!😉

Ingredienser: (ca. 15 stk.)

  • 500 g hvedemel
  • 65 g rørsukker
  • Korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk bagepulver
  • 125 g blødt smør
  • 2 store æg (100 g)
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 150 g hakket chokolade (65%)
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

1. Bland mel, rørsukker, vaniljekorn og bagepulver sammen i en skål.

2. Rør det bløde smør i sammen med æggene.

3. Saml dejen med vand, mælk og til sidst chokoladen. Ælt dejen til den er glat med en ensartet konsistens.

4. Stil den på køl i minimum 30 minutter.

5. Rul dejen ud på køkkenbordet i ca. 2 cm’s tykkelse og stik scones ud med en udstikker eller et glas med en diameter på ca. 5 cm.

6. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.

7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Velbekomme🙂

Tip! Du kan blande hvid chokolade, mælke- og mørk chokolade, så du i stedet får triple-chocolate scones. Smart ikke!😉
Og så kan du selvfølgelig også bruge alt mulig andet end chokolade, f.eks. tørret frugt (rosiner, tranebær, abrikoser) eller frisk frugt (blåbær, hindbær, bananer etc.). Mulighederne er mange🙂

Dette indlæg blev udgivet i Brød og bagværk, Morgenmad / brunch. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s