Kikærtesalat med mynte og balsamico-dressing

Den har stået meget på salater og friskt tilbehør her på det seneste. Jeg kan godt mærke, at foråret og det gode vejr har givet en ekstra lyst til lette sommerretter fremfor den lidt tungere vintermad. Det er herligt 🙂 Og jeg glæder mig allerede til hyggelige grillaftener med friske lækre salater, duften af kul og følelsen af bare tæer i græsset.

En lækker salat, der både kan bruges som tilbehør til grillmad, frokost eller bare en let aftensmad er denne fyldige kikærtesalat, bestående af kikærter, rød og gul peberfrugt, avocado, feta, æbler, græskarkerner og frisk mynte vendt i en lækker balsamico-dressing (olivenolie, balsimico, lime, salt og peber). Lad salaten trække en halv time inden servering.

Kikærter er rige på proteiner og kostfibre og giver en god mæthedsfølelse. Man kan egentlig bruge de grøntsager, man nu har og kan lide, men jeg synes, at denne sammensætning gav rigtig god mening. Mynten gav et rigtig lækkert og friskt pift til salaten (kan dog også sagtens skiftes ud med andre krydderurter) og æblerne tilførte lidt syrlighed.Det passede rigtig godt med kikærternes nøddeagtige smag.

Salaten blev i denne omgang serveret med paprika-kylling og ovnbagte kartofler. Velbekomme 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Salater, Vegetar og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s