Gulerodssuppe

Så har der været gang i suppegryden igen, og denne gang blev det til gulerodssuppe. Nu vil mange måske rynke på næsen og tænke, at det da lyder lidt for helse-agtigt og kedeligt. Men så er det fordi, I ikke har smagt denne gulerodssuppe. For selvom den er utrolig nem og enkel at lave, så er den fuld af smag og ret lækker. Hemmeligheden er appelsinsaft, der både tilfører sødme og noget syrligt til suppen.

Ingredienser (4 personer):

  • 500 g gulerødder, skrællet og skåret i skiver
  • 1 løg, finthakket
  • Lidt smør eller olie
  • Saft af 2 appelsiner
  • 1 liter grøntssags- eller hønsebouillon 
  • Salt, peber og revet muskatnød

Tilbehør: A38 eller cremefraiche og brød

Fremgangsmåde:

  1. Sautér gulerødderne og løget i smør/olie i ca. 10 min. Rør i gryden undervejs.
  2. Tilsæt appelsinsaft, bouillon og lidt salt.
  3. Kog gulerødderne helt møre.
  4. Lad suppen køle lidt af og blend den til den er jævn.
  5. Smag til med salt, peber og muskatnød og server
  6. Server med noget godt brød, cremefraiche og evt. et drys friske krydderurter (f.eks. brøndkarse). Velbekomme🙂

Tip! Hvis man gerne vil have en lidt mere krydret og vinterlig suppe, kan man tilsætte lidt frisk ingefær.

Dette indlæg blev udgivet i Børnevenlige retter, Supper, Vegetar og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s