Tærte med bær, chokolade og hasselnødder

Har du en svaghed for lækre sommerbær og søde sager, så er denne tærte lige noget for dig. Opskriften var lidt af et eksperiment, men rub og stub blev spist i løbet af kort tid, så man må sige at det var en success😉 Det er en rigtig sommertærte, der både smager herligt og pynter fint på bordet. Der er en perfekt balance mellem den let syrlige smag fra bærerne og den søde tærtebund. Chokoladen, nødderne og det sprøde “låg” giver tærten et lækkert crunchy præg. Yummi!😛

Tærten er nem og hurtig at lave. Opskriften på bunden er en basisopskrift, som kan bruges til diverse mad- og dessert-tærter.
For at gøre det nemmere at lave tærtebunden, kan man med fordel bruge en foodprocessor, hvis man har sådan en. Ellers fungerer en håndmikser også fint. Bare hæld i en skål og pisk til det har den rigtige konsistens.

Ingredienser:

Dej:

  • 100 g kold smør 
  • 150 gr mel
  • 1½ spsk. sukker (kan undværes hvis du ikke laver kage)
  • 1 knsps salt
  • ½-1 æg

Fyld:

  • 2 æggehvider
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • 25 g hakkede hasselnøder
  • 150-200 g blandede bær (tø dem op inden, hvis de er frosne)

Fremgangsmåde:

Dej:

1. Kom mel, salt og sukker i foodprocessoren.

2. Skær smørret i små tern, og kom smørret i foodprocessoren.

3. Blend indtil det får konsistens som savsmuld, med en masse små smør-gryn.

4. Held æg i, og blend lidt af gangen, indtil dejen begynder at samle sig i større klumper.

5. Tag dejen op af foodprocessoren og saml den til en rund klump. (Sørg for ikke at ælte, men samle)

6. Rul dejen fladt ud på et meldækket bord.

7. Smør bunden af tærteformen, og fordel dejen i tærteformen. Sørg for at pres dejen godt ud i kanten af formen. Skær overskydende dej af.

9. Prik dejen med en gaffel så bunden ikke buler op.

10. Bunden bages ved 200 grader i 20-25 minutter.

Fyld: Imens tærtedejen er i ovnen, laves fyldet.

1. Pisk æggehviderne helt stive og held derefter vanilje, sukker, chokolade og hasselnødder i.

2. Vend forsigtigt bærerne i dejen.

3. Hæld fyldet ud over tærtedejen og bag i ca. 20 min, indtil du kan se, at den er færdigbagt.

Velbekomme🙂

Tip! Tærten kan med fordel serveres med en klat flødeskum, en god vaniljeis eller cremefraiche evt. rørt med lidt sukker og kanel.

Tip! For at opnå en perfekt tærtekant, kan man rule dejen lidt ud over kanten på tærteformen og så køre hen over med en kagerulle, så overskydende dej falder af og kanten er helt lige.

Dette indlæg blev udgivet i Kager. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s