Jordbær i appelsinlage med chantillycreme

Så er der lige endnu en dessert på menuen…🙂 Og det her er en rigtig sommerlig en af slagsen, der er inspireret af selveste Mette Blomsterberg. Jeg tænkte, at den måske kunne bringe lidt cyber-solstråler frem på disse ret så kolde og våde forårsdage. Desserten er virkelig lækker og forfriskende, og jeg glæder mig til at lave den igen, når solen skinner og man kan nyde den under åben himmel.

Jordbær er en af mine favoritfrugter, og vi køber friske jordbær i lange baner for tiden (ja, det gælder jo om at udnytte det, mens det varer😉 ). Jordbær er bare skønne til rigtig mange ting; desserter, smoothies, topping på morgenmad, tilbehør til salater osv. Og så går jordbær og vanilje jo bare smukt hånd i hånd, hvilket også er tilfældet i denne dessert, der desuden også indeholder appelsinsaft. Ja, det kan kun blive godt… og det var det sandelig også😛
Desserten er nem at lave, men den skal laves i god tid, da jordbærene skal stå og trække i appelsinlagen i nogle timer.

Ingredienser til ca. 8 glas:

  • 1 kg jordbær (2 bakker)
  • 150 g mandelsplitter

Appelsinlage:

  • Korn fra 1/2 vaniljestang + den tomme stang
  • 2 spsk. sukker
  • 4 store appelsiner (saft af alle 4 og skal af 1)

Chantillycreme

  • Korn fra 1/2 vaniljestang
  • 1 spsk flormelis
  • 3 dl piskefløde
  • Saft af 1 appelsin

Fremgangsmåde:

Appelsinlage:

  1. Kom sukkeret i en skål.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
  3. Mas med en paletkniv vaniljekornene ud i sukkeret for at skille kornene fra hinanden.
  4. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det hele sammen.

Jordbær og mandelsplinter

  1. Fjern stilkene på jordbærrene, skyl og afdryp dem.
  2. Halver jordbærrene (er de meget store, skærres de i kvarte).
  3. Lad dem marinere i appelsinlagen i 2-4 timer på køl.
  4. Rist mandelsplitterne på en pande ved middel varme, til de er gyldne. Afkøl dem.

Chantillycreme

  1. Kom flormelis i en skål og tilsæt vaniljekornene.
  2. Mas med en paletkniv vaniljekornene ud i flormelissen for at skille kornene fra hinanden (hjælp evt. til med fingrene, hvis det er nødvendigt).
  3. hæld piskefløden i og pisk blandingen til en let skum.
  4. Lige inden servering blandes appelsinsaften i vanilje-flødeskummet.

Servering:
Ca. 1 time før servering tages jordbærerne ud af køl, da de smager bedst, hvis de er lidt tempererede.  De marinerede jordbær fordeles i glassene, og appelsinlagen hældes over. Læg lidt chantillycreme ovenpå og drys med mandelsplitter.
Server evt. den resterende chantillycreme i en skål ved siden af til dem, der ønsker mere.

Velbekomme :) 

Tip! Desserten er også virkelig lækker med lidt revet god mørk chokolade på toppen, enten sammen med mandlerne eller i stedet for.

Dette indlæg blev udgivet i Desserter og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Jordbær i appelsinlage med chantillycreme

  1. sara siger:

    Uhmmmm siger jeg bare – igen- den skal også prøves! Du har fået dig en fast læser mere🙂
    Kh Sara

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s