Saftige marokkanske kødboller (kefta)

Kødboller er en meget international spise, da stort set alle lande i verden har deres egen version. Herhjemme er vi jo vant til den klassiske frikadelle, der med årerne er blevet mere raffineret i takt med ændrede kostvaner og inspiration fra andre dele af verden. Derudover kan kødboller/frikadeller spises med rigtig mange ting, så der er rig mulighed for variation.

Personligt har jeg dog aldrig været så glad for kødboller stegt på en pande uden sovs, da jeg synes, at de ofte bliver for tørre i det. Men så faldt det mig pludselig ind at tilsætte noget tomatpuré, og det gjorde altså underværker. De her kødboller er alt andet end tørre. De er lækre, saftige og fulde af smag, og så er de ikke mindst nemme at lave. Jeg vil helt klart eksperimentere lidt mere med denne grundopskrift og evt. tilsætte finthakkede/revet grøntssager, andre krydderier og krydderurter, bulgur etc.

Ingredienser til ca. 15-17 kødboller:

  • 350 g hakket oksekød
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 håndfuld persille, hakket
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk. köfte krydderi
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienser godt sammen.
  2. Opvarm lidt olie på en pande og form farsen til små kødboller, der steges på alle sider på en pande.
  3. Server evt. på en bund af sprød salat med friske grøntsager og lunt brød til.

Velbekomme🙂

Tip! Kødbollerne kan også tilberedes i ovnen (ca. 10 minutter ved 200 grader) eller endnu bedre; på grillen.

Dette indlæg blev udgivet i Det marokkanske køkken, Hovedretter, Kød og tagget , , . Bogmærk permalinket.

5 svar til Saftige marokkanske kødboller (kefta)

  1. Nunu siger:

    Lækkert. Hvilken pose köfta krydderi bruger du? Det er nemlig ikke dem alle som er gode🙂

  2. Hej Nunu,
    Jeg bruger den fra Mill & Mortar. Du kan se den her: http://shop.millmortar.com/product.asp?product=316

  3. Pingback: Marokkansk gulerodssalat | Mad for Galleriet

  4. Inger-Lise siger:

    Og hvis man ikke har det famøse kôfta krydderi? Kan man ikke komme andre krydderier i?

    • Hej Inger-Lise,
      Du kan sagtens bruge andre krydderier. I stedet for kôfta-krydderi, kan du bruge:
      Spidskommen, paprika, revet muskat og lidt nelliker, lidt kanel, hvidløg, persille, (salt og peber).
      Håber det bliver lækre.
      God weekend.🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s