Anderledes agurkesalat med friske krydderurter

Billede

I dag lavede jeg denne lette sommer-salat, der er perfekt i disse dage, hvor mange vindueskarme og altaner bugner med friske krydderurter. Den er nem og enkelt at lave men fuld af smag, og kan bruges som tilbehør til alt lige fra fyld i pitabrød/tortillas til varme retter. Jeg forestiller mig, at den også vil gøre sig godt til sommerens grillfester, eller som tilbehør til traditionelle danske retter som f.eks. grydestegt kylling, hvor man erstatter den sædvanlige agurkesalat, der ofte er sjasket ind i eddike og sukker. Så er den her salat altså ret sundere og mere knasende, hvilket jeg personligt foretrækker, at agurker er🙂

Ingredienser:

  • ½ agurk skåret i små tern
  • Finthakkede friske krydderurter efter smag (jeg brugt mynte, koriander og bredbladet persille)
  • 3 små forårsløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • ½ fed hvidløget hakket fint
  • saften af ¼ lime (citron kan også bruges)
  • ½ tsk. honning

De hele blandes sammen i en skål og serveres med det samme.

Velbekomme🙂

Tip! Brug evt. andre krydderurter som f.eks. kruspersille, basilikum, rosmarin m.v. Hvis man gerne vil give salaten lidt mere knas, kan man også drysse med f.eks. pinjekerner, græskarkerner eller hakkede nødder.

 

Dette indlæg blev udgivet i Salater, Tilbehør, Vegetar og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s