Bulgur med rodfrugter og feta

Husk at følge med på Facebook, hvis du ikke allerede gør det. Klik her! 😉

Bulgur minder meget om ris, og hvis du spørger mig, smager bulgur meget bedre. Derudover er de også en del sundere og mættende end almindelige ris. Bulgur har også et lavt glykæmisk indeks, så det er  godt for diabetikere. Læs mere om de sundhedsmæssige fordele ved bulgur her

Kender I de dage, hvor man er løbet tør for ideer til, hvad man skal lave til aftensmad. Sådan en dag havde jeg igår. Heldigvis havde jeg en veninde ved min side, som gav mig denne lækre ide om bulgur og ovenbagte rodfrugter. 

Ingredienser: (4 personer)

  • 7-8 dl. bulgur
  • 6-7 gulerødder 
  • 5-6 rødbeder
  • 1/2 grøn peberfrugt
  • 1/2 gul peberfrugt
  • 1/2 rød peberfrugt 
  • Fetaost – efter eget behov. 
  • Salt, peber, paprika. 
Dressing:
  • 5 spsk. olivenolie
  • 1 fed knust hvidløg
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Bulgur koges efter anvisning på posen. 

2. Skræl og skær grøntsagerne i tynde stave. Læg det hele på en bradepande beklædt med bagepapir. Drys med salt, peber og paprika.

3. Bag gulerødder og rødbeder i ovnen (indtil de er blevet bløde, med stadig med lidt bid i) i ca. 30 minutter ved 200 grader.  Når der er ca. 10-15 minutter tilbage, kan du tilsætte peberfrugter, da de hurtig bliver bløde. Rør i grøntsagerne et par gange. 

4. Bland bulgur og grøntsagerne sammen. Smuldr fetaosten i salaten og anret i en skål. Hæld dressingen over salaten og rør stille og roligt. Server evt. med lækkert marineret kyllingebryst. 

Velbekomme🙂

Dette indlæg blev udgivet i Hovedretter, Salater og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s