Chili-linser

Dette er en af de retter, jeg laver ret ofte på især travle hverdage. Den er nem, sund, hurtig at lave og smager super godt. Og som regel er der altid lidt tilbage, som kan varmes til næste dags frokost. Det er en ren win-win😉

Ingredienser (ca. 4 pers.):

  • 2 dl røde linser, skyllede
  • 5 dl vand
  • 1 tsk. god økologisk urtebouillon
  • 1 dåse flåede tomater, blendet
  • 1 grøn peberfrugt, hakket i tern (andre typer peberfrugt kan også bruges)
  • 1 mellemstort løg, hakket
  • 3 fed knust hvidløg
  • ½  tsk. spidskommen
  • ¼  tsk. allehånde
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 1/2 rød chili, hakket (kan undlades, hvis retten skal være børnevenlig eller man bare ikke bryder sig om chili)
  • Salt og peber

 Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne (undtagen tomatpure) sammen i en stor gryde, og bring i kog.
  2. Skru ned til svag varme, på med låget og lad det simre i 35 minutter.
  3. Tilsæt tomatpure og lad retten simre i yderligere 15 minutter. Tjek om linserne er færdigkogte og server – evt. med revet parmesan og/eller frisk koriander.

Velbekomne🙂

Tip! Tilsæt evt. hakkede grøntsager efter smag, f.eks. bladselleri eller gulerødder. De skal koges sammen med linserne.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Børnevenlige retter, Hovedretter, Supper, Vegetar og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s