Marokkansk auberginesalat

Denne lune auberginesalat er super lækker som tilbehør til al slags kød, som sund dip til f.eks. grøntsagsstænger eller som pålæg på brød. Så hvis du gerne vil prøve en ny ret med auberginer, kan dette klart anbefales, og så er den tilmed nem og simpel at lave.

Ingredienser (3-4 pers.):

  • 1 stor aubergine eller 2 små
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 løg, hakket fint
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 3-4 spsk. frisk koriander, hakket
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • 1/2 dl vand
  • En sjat god olivenolie (gerne marokkansk olivenolie, der typisk kan købes hos arabiske købmænd/slagtere)

Fremgangsmåde:

  1. Skræl auberginen med en kartoffelskræller (så der skiftevis er en strimmel med skræl og en strimmel uden) og skær den i små og tynde tern.
  2. Kom ternene i en gryde med vand og kog dem i ca. 5 min. til de bliver lidt bløde. Hæld vandet fra.
  3. Hak løget fint og svits det i en gryde med lidt olie.
  4. Tilsæt hvidløg, koriander, spidskommen, tomatpure, citronsaft, salt/peber og vand. Rør godt rundt i massen med en grydeske mens du moser auberginerne med skeen. Lad retten simre ved svag varme i ca. 15-20 minutter. Bliver den for tør, tilsæt da lidt mere vand.
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt en sjat god olivenolie. Serveres lun.

Velbekomme🙂

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Det marokkanske køkken, Salater, Snack, Tilbehør, Vegetar og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s