Hjemmelavet solbærmarmelade og gratis byhøst

Som mine kære facebook læsere kunne se, så var jeg i sidste uge ude og plukke solbær – helt gratis endda. Og der var mange af dem 🙂 På denne helt fantastiske side, kan man nemt og hurtigt finde frem til en masse frugt og grønt, der vokser vildt i naturen i og omkring de danske byer. Så nu kan alle få glæde af lidt årstid-afgrøder uden nødvendigvis selv at eje en stor køkkenhave. Og så er det bare super hyggeligt at gå og plukke og nippe selv 🙂

    

Jeg var selv en tur forbi Valbyparken, hvor det bugner med skønne solbærbuske. I løbet af ganske kort tid fik jeg plukket 1/2 kg. friske solbær, som blev skyllet godt og renset for stilke osv. Og så skulle der laves marmelade 🙂

Det er virkelig nemt at lave hjemmelavet marmelade. Ja, det er faktisk lige før, at det er nemmere at lave det selv end at skulle ned i supermarkedet at købe det. Overrasket? Så se med her:

Ingredienser (1 stort glas):

  • 500 g. bær (både frosne og friske kan bruges)
  • 500 g. syltesukker

Fremgangsmåde:

  1. Kom bær og sukker i en gryde og rør det godt sammen.
  2. Kog i ca. 5 minutter. Har man et sukkertermometer kan man bruge det til at se, hvornår marmeladen er færdig. Den skal nå ca. 105 grader. Har man ikke sådan et værktøj, kan man i stedet se på boblerne. Når boblerne bliver hængende i overfladen, er marmeladen færdig.
  3. Skum evt. marmeladen af med en ske, hæld den og på steriliserede glas og luk med det samme. Køl glasset ned ved at sætte det i lidt koldt vand.
  4. Kom marmeladen på køl og lad den stivne natten over.

Velbekomme 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Tilbehør, Vegetar og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s