Indisk karrygryde med butterbeans (limabønner)

Aftensmaden igår var en lækker fyldig ret inspireret af det indiske køkken. Butterbeans kaldes også for limabønner og Phaseolus Lunatus. De er rige på protein, mættende og er samtidig også rigtig sunde. Også smager de heller ikke som almindelige hvide bønner – de hvide bønner er nemlig mere melede, som kan være grunden til, at mange ikke bryder sig om bønner. Grunden til at jeg elsker at lave mad med butterbeans er, at jeg kan tilberede en stor portion, hvor det derefter kan holde sig i køleskabet til senere måltider. Det er nemlig tidsbesparende for en studerende som mig.😉

Ingredienser:

  • 1 løg, hakket fint
  • 2 store tomater, hakket
  • 1 dåse butterbeans
  • ½ rød chili (vil man have ekstra “pang”, kan man bruge en hel)
  • 2-3 stængler bladselleri, hakket
  • 2 spsk. hakket frisk koriander
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1-2 cm friskrevet ingefær
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. garam masala
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. karry
  • Salt og peber
  • Vand

Fremgangsmåde:

1. Opvarm olien I en gryde og svits krydderierne heri.

2. Tilsæt løg, bladselleri, chili, ingefær og hvidløg og svits videre i ca. 5-7 min.

3. Tilsæt tomater, salt og peber og lad det simre i ca. 10 min.

4. Tilsæt bønnerne og vand. Vandet skal være ca. 3-4 cm over bønnerne.

5. Kom låg på og lad retten koge i ca. 15 minutter på medium varme.

6. Server retten med friskhakket korriander og evt. ris eller lunt brød.

Velbekomme🙂

Dette indlæg blev udgivet i Frokost, Hovedretter, Vegetar og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s