Pistaciesandkage med chokoladeglasur og pistacie krymmel



Pistacienøddernes vidunderlige farve bliver fremhævet i denne lækre og saftige sandkage. Det er ved at være noget tid siden jeg sidst har fået eller lavet sandkage. Det er faktisk lidt ærgerligt at sandkagen er røget i glemmebogen hjemme hos mig, men denne kage er utrolig nem at lave og smager super godt til en kop kaffe eller the. Den er hverken for sød eller tør.😉

Ingredienser:

Dej/kage:

  • 190 g usaltet smør, blødgjort + ekstra til formen
  • 190 g hvedemel + ekstra til formen
  • 120 g. sukker
  • 3 store æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • 1,5 spsk. fraiche eller syrnet fløde
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g usaltede pistacienødder uden skaller, grofthakkede. (Gem lidt til at drysse kagen med)

Glasur:

  • 40 gram mørk chokolade
  • 1 tsk. usaltede smør

1 brødform (8,5 x17,5 cm) med 7,5 cm høje kanter

Fremgangsmåde: 

Dej/kage:

  1. Varm ovnen op til 170 grader. Smør formen med smør, og drys den med mel.
  2. Rør smør og sukker sammen i en skål med en el-mikser eller røremaskine, der kører på lav hastighed. Skru op til middel hastighed, og rør, til blandingen er lys og luftig.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dem i dejen.
  4. Sigt mel, bagepulver og salt sammen i en skål, og kom blandingen i smørblandingen ad to gange. Pisk det hurtigt sammen. Rør fraiche og vaniljepulver i. Rør pistacienødder i med håndkraft.
  5. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 50 minutter, eller til den virker fast, og en træpind stukket ned i midten kommer ren op.
  6. Tag kagen ud ovnen. Lad kagen køle lidt af i formen, og flyt over på en bagerist, hvor den køler helt af.

Glasur:

  1. Varm chokoladen og smør sammen over et vandbad.
  2. Fordel glasuren over den afkølede kage, og drys med resten af pistacienødder.

Velbekomme🙂

 

Dette indlæg blev udgivet i Brød og bagværk, Kager og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s