Eid al-Adha – den islamiske eid-fest

Hej kære læsere ❤

Som nævnt tidligere på facebook, har jeg lovet at poste billeder af alle de lækre retter vi fik til Eid al-Adha festen, som i år faldt på fredag d. 26. oktober 2012. Der er ingen fast dato for Eid al-Adha, da tiden afhænger af måneden. Til alle dem der ikke ved hvad Eid al-Adha er, så er det den islamiske eid-fest der fejres 70 dage efter Ramadanen. Eid al-Adha er en fejring af profeten Ibrahims vilje til at ofre sin førstefødte søn Ismail, da han fik en ordre af Gud. Da Ismail var en lydig søn, sagde han til sin far, at han ville være lykkelig over at give sit liv bort for Gud. Ibrahim lukkede sine øjne og satte en kniv til sin søns hals. Med ét lyd hørte han lyden af et lam, og Islamil var i god behold. For at markere denne anledning ofrer vi et dyr som f.eks. kan være en k0, et får, en ged, eller en kamel. Hjemme hos os blev der købt et lam. Jeg vil lige gøre opmærksom på at man i Danmark ikke må foretage rituel slagtning. Derimod kan man f.eks. donere penge til at købe dyr i udlandet, der kan give fattige familier mad.

Jeg havde en fantastisk dag med masser af hygge med både familie og venner, som varede i tre dage. Jeg var godt kvæstet søndag aften, da alle var taget hjem. Nedenunder kan du se noget af det, der blev serveret på selve eid dagen og 2. eid dag. Nogle af retterne kommer der en opskrift på – så hold øje med bloggen og glæd jer. 😉 

Dagen startede med en lækker morgenmad med hjemmelavede msemen (marokkanske pandekager), marokkansk brød, nybagte flutes og croissanter. 
Til frokost fik vi boulfaf (lammelever og hjerte på spyd) som blev spist med nybagt marokkansk brød og marokkansk myntete. 

 Om aften fik vi Seffa til forret. Seffa er lavet af små tynde dampede nudler der inden servering drysses med hakkede mandler, rosiner, flormelis og kanel. Mmmmm.. 😛 Det er virkelig en af mine absolut yndlingsretter. 

Til hovedret fik vi marineret lammekød med kanel-syltede abrikoser og syltede svesker. Dette spises med lunt brød og en god salat.

På 2. eid-dag blev der igen serveret lammekød, denne gang med krydrede kartofler, bønner, ristede mandler og kanel-marinerede rosiner. Som I måske kan fornemme, er det marokkanske køkken især kendt for at være sublimt til at blande sødt med salt.

Til dessert fik vi en lækker cheesecake, som jeg serverede med friske jordbær og blåbær. Yummi! 🙂

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Det marokkanske køkken, Kød, Madoplevelser og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s