Hjemmelavede pebernødder

Pebernødder1

Forleden da jeg var nede og handle i den lokale Superbrugsen, havde de en stor kurv fyldt med det de kaldte “julekrydderier” til 5 kr. stykket – heriblandt også Urtekrams pebernøddekrydderi og brunkagekrydderi med flere. Så jeg måtte da lige hamstre et mindre lager, når nu det var så billigt🙂 Første pose blev allerede taget i brug her til eftermiddag. Søndag og snestorm udenfor er en oplagt mulighed til at tænde op i ovnen og give sig til at bage.

Jeg fulgte bare opskriften på posen, og det er lige før, at det ikke kan blive nemmere. Pebernødder er også rigtig gode at lave sammen med børn. Og så smager de hjemmelavede altså usammenligneligt bedre end dem, man køber.

Pebernødder2

Ingredienser (ca. 1,5 bageplade):

  • 300 g mel
  • 150 g rørsukker
  • 150 g. blødt smør
  • 1 pose Urtekram pebernøddekrydderi
  • 1 æg
  • 2-3 spsk vand

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel, sukker og krydderi i en skål.
  2. Smulder smørret ned i mel-blandingen.
  3. Saml dejen med ægget og vand.
  4. Tril dejen i stænger og skær dem i i små stykker (1 cm), som trilles til kugler og kommes på en bageplade med bagepapir. De behøver endelig ikke være alt for “perfekte”, da charmen ved de hjemmelavede også er det ujævne udseende.
  5. Bag pebernødderne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 11-15 minutter afhængig af ovn.
  6. Afkøl pebernødderne og opbevar dem i en tætsluttet beholder.

Pebernødder3Pebernødder4
Velbekomme🙂

Bloglovin

Dette indlæg blev udgivet i Kager og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s