Krydret morgengrød

foto 1

En sund og nærende morgenmad skulle der til her midt i eksamenslæsningen. Så jeg hoppede ud i at peppe den klassike havregrød lidt op (se også andre søde versioner her). Den er super nem at lave – især hvis man, ligesom jeg, lægger grynene i blød natten over. Næste morgen skal man bare tænde fo blusset, og få min. efter er der serveret. Dejligt!

Ingredienser:

  • 1/2 dl. grovvalsede havregryn
  • 1/2 dl. ruggryn 
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 knivspids friskkværnet sort peber
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2,5-3 dl. vand

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lad dem stå natten over.
  2. Næste morgen tændes for blusset og grøden røres sammen over middel varme.
  3. Server grøden med dit foretrukne tilbehør af frisk frugt, nødder m.v. (her har jeg tilsat 2 spsk. skyr og friske blåbær)

Velbekomme🙂

Tip! Når man lægger grynene i blød med citronsaft natten over mørner havregrynene, så phytinsyren, der hæmmer optagelsen af mineraler som kalk, magnesium jern og zink, nedbrydes.

Bloglovin

Dette indlæg blev udgivet i Børnevenlige retter, Morgenmad / brunch, Vegetar og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s