Marokkansk brød

IMG_7135Spar tid og få det lækreste marokkanske brød inden for 2 timer med AMO surdejsbrød. Amo har lanceret en fantastisk surdejsmix, som gør det muligt for at alle kan nyde både duften, smagen og ikke mindst oplevelsen af nybagt surdejsbrød – på mindre end 2 timer. Woow, det er tryl! :-P For dem der foretrækker af starte deres egen surdej, kan følge instruktionerne på amo.dk 

Amo SurdegsmixDet er blevet populært at bage med surdej, da dejen giver det nybagte brød ekstra smag, mere saftigt og holder sig frisk i længere tid. Surdejen stammer faktisk allerede tilbage fra oldtidens Egypten, hvor der blev delt surdejshævet brød ud til arbejdere der byggede pyramiderne i Giza.

I morgen er det St. bededag og aftenen før, går traditionen på at man skal spise varme hveder. Med Amo surdejsbrød valgte jeg at lave marokkanske “hveder”, som jeg synes smager meget bedre.  

 

Ingredienser:

  • 500 g Amo surdejsbrød
  • 20 g gær
  • 400+ ml lunt vand
  • 0,5 spsk. sukker (kan undlades) 
  • 1,5 spsk. solsikkekerner
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. hørfrø 
  • 1,5 spsk. rugmel (kan undlades)
  • 4 spsk store havegrynsflager (kan undlades)
  • Lidt solsikkeolie

IMG_7126

 

 

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde: Start med at varme oven op til 275 grader. 

  1. Opløs gæren i det lune vand. 
  2. Hæld mel, sukker og kerner i. Ælt dejen godt. Hvis dejen er for hård og tør, skal du tilsætte mere vand. 
  3. Lad dejen stå og hæve i 45 min. 
  4. Dyb hænderne i vand og ælt dejen igen i ca. 2 minutter. Dejen skal helst ikke være fast, men mere flydende.  
  5. Bland rugmel og havregryn i en tallerken. 
  6. Form dejen til ca. 7 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir på. Sæt dem så der er meget mellemrum imellem dem. 
  7. Form bollerne flade og runde, ved at trykke dem ned med fingrespidserne. 
  8. Top brødet med rugmel og havegryn. (Jeg lavede nogle med og uden).
  9. Lad dem hæve i ca. 20 minutter 
  10. Prik et par huller i brødet med en gaffel inden du sætter dem i ovnen.
  11. Bag brødene ved 200 grader i ca. 5-10 minutter – afhængig af din ovn. Hold derfor øje med brødet. 

IMG_7134Rigtig god St. Bededag/fridag og velbekomme🙂

Bloglovin

Dette indlæg blev udgivet i Brød og bagværk, Det marokkanske køkken, Morgenmad / brunch, Tilbehør og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Marokkansk brød

  1. Heidi/foodMAD siger:

    Brødene ser super skønne ud. God bededag til dig også!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s