Forårsruller

fotoDet er lige gået op for mig hvor nemt det egentlig er, at lave forårsruller fra bunden.     Jeg må indrømme at jeg aldrig rigtig har turde at kaste mig ud i at lave dem selv. Jeg troede virkelig at det var vanvittig svært. Så lige nu laver jeg faktisk ikke andet end forårsruller. ;-) Rullerne er ikke blot lette og hurtige at lave – de er også lette at variere. Du kan sagtens tilsætte en masse andre grøntsager eller komme oksekød, rejer eller en anden form for fisk i. Mmm. De smager urimeligt godt!😛 Du kan både spise rullerne til aftensmad, frokost eller som snack. Jeg serverede rullerne til aftensmad med lækker varm harira.🙂

Ingredienser: (til 20 stk. forårsruller)

  • 2o stk. forårsrulle-dej: “Tyj spring roll pastry” – en pakke inderholder 50 stk. 
  • 3 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 5-6 forårsløg
  • 1 fint hakket løg
  • 1/2 hvidkål
  • Lidt ingefærpulver – i kålen
  • 2 hvidløgshoveder – i kålen
  • Salt og peber/soya
  • Evt. chili
  • Lidt mel
  • Lidt vand

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 175 grader. Tilbered fyldet først. 

1. Tag det ønskede antal forårsrulleplader ud af pakken og tø dem op. (læg de øvrige tilbage i fryseren).

image[6]

2. Svits grøntsagerne hver for sig på en pande. Tilsæt lidt salt, peber eller soya i grøntsagerne. Grøntsagerne skal stadig være sprøde, så de skal bare lige have varmen og blive bløde. (Se billede)

fotoSmag til og tilsæt mere soya, sukker, salt eller peber, hvis det er nødvendigt og lad det så køle lidt af. Fyldet skal helst ikke blive for saltet, så pas på med dette. 

3. Gør forårsrulle-dejen klar ved at fugte dem med lidt olie (på beggesider), så de ikke bliver for tørre at arbejde med.

4. Melklister: Bland lidt mel og vand sammen, så du får en lidt klistret tyk masse. Denne masse bruger du til at lukke forårsrullerne sammen med.

5. Lav forårsrullerne ved at følge billederne. 

Image-1

Husk at bruge melblandingen som lim til at lukke forårsrullerne med. 

6. Læg dem på en bradepande med bagepapir på. (Du kan sagtens pensle dem med lidt olie, men dette er ikke nødvendigt, da du allerede har fugtet dejen med lidt olie)

image[5]

7. Bag dem i ovnen, ca. 175 grader i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne.

image

TIPS: 

  • Forårsruller kan sagtens fryses – så lav nu rigeligt!😉
  • Man kan sagtens bruge fillodej i stedet for. 

Velbekomme :-) 

Dette indlæg blev udgivet i Frokost, Hovedretter, Tilbehør, Vegetar og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Forårsruller

  1. Hvor ser de bare proff ud😀 Yum.

    – Anne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s