Mini pizza

Den bedste pizza laves hverken i Italien eller henne om hjørnet. Den laves hjemme i køkkenet. 🙂 Denne gang får du opskriften på lækre mini pizzaer til både frokost og aftensmad, og er uden tvivl nemme at lave. De kan eventuel serves med lidt salat eller grønsagsstænger til. Opskriften kan varieres i det uendelige, hvor du kan tilsætte din helt eget yndlings-topping. 🙂

Ingredienser: (10 frokost pizzaer)

Pizzadej:

  • 1 dl vand
  • 10 g gær
  • 1,5 tsk salt
  • 250 g speltmel
  • 300 g italiensk hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • Durummel til udruling

Topping:

  • Tomatsauce – du kan vælge at lave din egen. Jeg har dog snydt lidt og brugt alm. tomatsauce.
  • Fyld efter eget valg. Jeg har blandt andet valgt squash, rød/grønpeberfrugt og gulerod til grøntsagstopping 

Fremgangsmåde:

  1. Rør vand, gær og salt sammen i en skål. Tilsæt dernæst melet og olien.
  2. Ælt dejen i hånden eller i en røremaskine – langsom i 12-14 minutter til dejen har en fast og ensartet konsistens.
  3. Spred lidt durummel ud på bordet og lad dejen hvile der i 1 lille time – gerne med lidt husholdningsfilm over.
  4. Imens kan du lave din egen pizzatomatsauce eller topping.
  5. Rul pizzadejen i 1o stykker og rul dem ud i durummel til små pizzabunde.
  6. Fordel pizzasaucen over pizzabundene. Kom revet ost på og herefter fyld efter eget valg.
  7. Forvarm ovnen til 250 grader. Skru ned til 220 grader, når du sætter pizzaerne ind. Bag dem på en bageplade eller pizzasten i ca. 12-16 minutter. Alt efter mængden af fyld kan bagetiden variere.

Velbekomme 🙂

Tip! Disse pizzaer kan med fordel bages på bagesten i ovnen eller bagesten på grillen. Bagestenen skal altid være varm, inden pizzaerne kommer på, så husk altid at drysse meget durummel under pizzadejen, så den kan flyttes på stenen. 

Dette indlæg blev udgivet i Børnevenlige retter, Frokost, Hovedretter og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Mini pizza

  1. Pingback: Pizza blanco | Mad for Galleriet

Skriv en kommentar