Marokkansk gulerodssalat

Her er opskriften på en mere spændende og anderledes gulerodssalat end den traditionelle revne gulerodsalat. Denne marokkanske gulerodssalt er en klassiker i det marokkanske køkken, da det er et fantastisk tilbehør til især retter med kylling, lam eller til en gang krydrede frikadeller. Salaten blev i denne omgang serveret med lækker marokkansk-krydret kylling.

Ingredienser: (ca. 4-5 personer)

  • 1/2 kilo gulerødder
  • 1 lille hakket løg
  • 3-4 knuste hvidløg
  • Lidt persille
  • 1/4-1/ 2tsk. spidskommen
  • 1/4-1/2 tsk. kanel
  • 4 spsk. olivenolie
  • Smag til med salt og peber. Pres. evt. lidt citronsaft i.

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og skær gulerødderne i små tern (se billede)
  2. Kog gulerødderne i letsaltet vand indtil de er møre.
  3. Hæld vandet fra og kom gulerødderne i en let opvarmet pande. Tilsæt alle krydderierne og bland det hele godt sammen på panden.

Velbekomme 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Det marokkanske køkken, Salater, Tilbehør, Vegetar. Bogmærk permalinket.

2 svar til Marokkansk gulerodssalat

  1. Yeauser siger:

    Hvor ser det bare lækkert ud! 🙂

    // Anne – lesquatresaisonsblog.blogspot.dk/

  2. Pingback: Marokkansk gulerodssalat – version 2 | Mad for Galleriet

Skriv en kommentar