Her er opskriften på en mere spændende og anderledes gulerodssalat end den traditionelle revne gulerodsalat. Denne marokkanske gulerodssalt er en klassiker i det marokkanske køkken, da det er et fantastisk tilbehør til især retter med kylling, lam eller til en gang krydrede frikadeller. Salaten blev i denne omgang serveret med lækker marokkansk-krydret kylling.
Ingredienser: (ca. 4-5 personer)
- 1/2 kilo gulerødder
- 1 lille hakket løg
- 3-4 knuste hvidløg
- Lidt persille
- 1/4-1/ 2tsk. spidskommen
- 1/4-1/2 tsk. kanel
- 4 spsk. olivenolie
- Smag til med salt og peber. Pres. evt. lidt citronsaft i.
Fremgangsmåde:
- Skræl og skær gulerødderne i små tern (se billede)
- Kog gulerødderne i letsaltet vand indtil de er møre.
- Hæld vandet fra og kom gulerødderne i en let opvarmet pande. Tilsæt alle krydderierne og bland det hele godt sammen på panden.
Velbekomme 🙂
Hvor ser det bare lækkert ud! 🙂
// Anne – lesquatresaisonsblog.blogspot.dk/
Pingback: Marokkansk gulerodssalat – version 2 | Mad for Galleriet